Eksportprisen 2020

Er du årets eksportbedrift?

Eksportprisen deles hvert år ut til en innovativ eksportvirksomhet som kan vise til suksess over tid, og som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom utenlandske markeder.
Eksportprisen 2020 overrekkes vinneren på Eksportkonferansen 26. mars. De ti beste nominerte blir i en rekke nyhetssaker profilert i Finansavisen.
I vurderingen legger juryen vekt på kriteriene:
  • Bedriften må ha en høy eksportandel
  • Bedriften må vise til verdiskapning i Norge
  • Bedriften må vise til markedsmessig fremgang
  • Bedriften må levere en nyskapende løsning eller et nyskapende produkt

Bedriften kan representere alle næringer og kan ha vært nominert tidligere.

Juryen

Juryen for Eksportprisen 2020 består av respresentanter fra norsk næringsliv med lang erfaring og bred erfaring med eksport. Juryleder er Alexandra Bech Gjørv, hun har med seg Siri Hatlen, Jan Christian Vestre og Kjerstin Braathen.
Alexandra Bech Gjørv er advokat og næringslivsleder med lang erfaring fra bedrifter som Norsk Hydro og Statoil. I tillegg har hun hatt tunge verv som leder for 22.juli-kommisjonen og har vært styremedlem i Schibsted. Hun er nå konsernsjef i SINTEF.
Siri Hatlen er sivilingeniør og næringslivsleder. Hun har tidligere vært leder for Statkraft og Oslo Universitetssykehus, i tillegg til mange styreverv, blant annet som styreleder i helseforetaket Helse Øst. Hun er i dag leder av Teknologirådet.
Jan Christian Vestre er utdannet jurist og har bakgrunn som politisk rådgiver. Han er i dag CEO i utemøbelprodusenten Vestre AS.

Kjerstin Braathen er næringslivsleder med bakgrunn fra Hydro, men har i en årrekke vært i ulike lederstillinger og hatt ulike styreverv i DNB. Hun er i dag konsernsjef i DNB.

Tidligere vinnere av Eksportprisen:

2019: Cambi
2018: Airthings
2017: 3B – The fibreglass company
2016: StormGeo
2015: Lerøy Seafood
2014: Jets Vakuum

I 2019 vant Cambi  Eksportprisen og prisen ble delt ut av Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og tidligere juryformann John G. Bernander.
I 2018 vant Airthings Eksportprisen. Airthings var tilbake på Eksportkonferansen 2019 og fortalte om hva de har gjort for å lykkes, bla med å hente inn 55 nye millioner. (Her kan du lese mer)

Airthings vant Eksportprisen 2018. Prisen ble delt ut av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.
Foto: Stian Frøysang